September 2, 2010

Läskig grej...


För ett par år sedan fick jag en väldans fin förfrågan; att måla en tavla till matsalen på en skola (årskurs 6-9 om jag inte minns fel..?)
På skolan fanns en liten konstförening med elever från blandade årsmodeller, som jag fick träffa. Dom hade gjort studiebesök på ett galleri varifrån dom också fått välja vilken konstnär dom ville ha i sin matasal. Dom valde MIG!
Så fint.Och smickrande. Och vilken ära!!
Jag fick träffa konstföreningen och berätta om mig själv, dom ställde massa frågor och det hela var bara jätteinspirerande och superkul.

När jag målat färdigt tavlan, blev det en liten invigning där i matsalen. Mästerverket på väggen, jag på golvet under den och så hela skolan som publik. Knäpptysta. Ni vet så där coola nonchalanta som bara tonåringar kan vara..
Där ska jag då stå och berätta om tavlan, hejochhå, jag höll på att skita på mig!!!!
Jag som annars är ganska van att prata inför folk, det var fanimej det läskigaste. Jag vet, blyga nyfikna fnissande tonåringar kan man väl inte va rädd för- JO tro mig, läskigt!
Det läskigaste jag gjort tror jag. Och ett av de bästa roligaste uppdrag jag fått, hoppas eleverna som sitter där i salen uppskattar den. Hoppas den utstrålar massa inspiration och kärlek till varenda kotte på skolan, det tycker jag dom kan få!

Tavlan heter KARNEVAL.
här kan man läsa om skolan den bor på


A few years ago I made this painting for a high school. I hope the kids enjoy it and I  hope that at least some of them get inspired by it. Because they truly inspired me!!
( the painting is called CARNIVALE )

1 comment:

  1. Snygg ! Var dig själv, det köper barn och ungdomar!

    ReplyDelete