December 9, 2010

ASPUDDENS SKOLA


Igår blev jag inbjuden till Aspuddens skola under en lektion som heter elevens val - bild, en grupp med blandade högstadiemodeller. Jag berättade om min konst och mitt konstnärskap. Sen fick eleverna en uppgift: Tänka/skapa som jag gör!

1. Välj valfritt många färger som tilltalar just nu. Kladda på med pensel, händer, spatel, svamp...eller vad du nu känner för.
Lägg ingen vikt på att det ska bli nåt fint, utan kladda med färgen och ha kul!
2. Det måste vara med text i bilden, om än så bara ett ord. Helst en positiv tanke till dig själv, nåt som kan lyfta upp dig och göra dig glad.

Och det målades, kladdades, suckades, fnissades och vips va lektionen slut och alla elever ute ur rummet...rackarns!
Så imorse gick jag dit igen, smög in i den tomma bildsalen (med hjälp av bildläraren förståss..!) och lämnade små meddelanden till var-och-en. Tittade på allas bilder och hur dom jobbat med färgerna.
Fina fina kids alltså! Om dom bara visste hur inspirerad jag blev. Hur rörd jag är av det dom åstakom, inte bara resultatet, utan att alla verkligen skapade nånting!!
 
Yesterday I was a guest at a highschool in my neighbourhood, I was invited to talk about my art.
When I was done talking about the life of an artist, I put the kids to work.
This morning I went there again just to leave pesonal messages to each and one of them. Just to give them some peptalk, some love and to show them my appreciation.3 comments:

 1. Vad härligt för dig att du har fått tagit del av några unga människors liv - om än bara för några timmar. Och vad härligt för dem att bli sedda på det sätt du ser dem på.

  Malin

  ReplyDelete
 2. Feedback, så bra....!
  Ingen elev fungerar bra utan det...

  ReplyDelete
 3. Men åh vad roligt det måste ha varit! Ditt besök där kan ha betytt mer än du kanske tror för någon av de barnen!

  ReplyDelete