April 20, 2011

Back in the daysFör en massa år sedan innan jag hade en atelje, fick mitt lilla vardagsrum agera kreativ verkstad.
 Med allt vad det innebar!
Klipp-och-klistra högar överallt, skissböcker, pennor, skokartonger fyllda med pennor, sprayburkar, tavlor, färger...
Fast ändå ganska städat stök!

Golvet konstant klibbigt av spraydamm, som också hängde kvar i luften hur mycket jag än vädrade.
Det fanns små färgspår överallt i lägenheten; blå stänk på teven, gul fläck på stekpannan, svarta fläckar på badrumsgolvet.

Jag minns fortfarande den där känslan på natten, klockan runt två. Tystnaden. Mörkret. Hur skönt det var att sitta där på golvet med allt kaos runt mig och doften av en nysprayad tavla.
Jag älskar min ateljé och jag älskar att vara där. Det är skönt att få skilja på hemmaliv och jobbliv, men ibland kan jag sakna den där intensiva närvaron till skapandet som jag hade när jag bodde mitt i det.


X


Years ago before I had a studio, my small livingroom was my creative space.
There I sat in the middle of the room enjoying the creative chaos surrounding me. 
Stuff everywhere!
Today I´m happy to have a studio, but sometimes I can miss that special intense feeling to live in the middle of it all.


2 comments:

  1. Precis sådär ser det ut hemma hos oss - hela vår övervåning agerar tillfällig ateljé och har gjort i flera år. Projekt -hitta ateljé- går inte så bra. Men precis som du säger det är något charmigt med det som jag att jag vill ha det så också - även om det vore skönt med lite mindre kaos=)

    ReplyDelete
  2. Lite sådär är det här också. Jag skapar mycket med papper - origami, collage, allt man kan göra med papper, det gör jag. Papper ska klippas till, jag fixar och donar. Papper, limrester, röda fläckar på soffbordet, högar med papper på golvet för det var det bästa stället att sätta alltsammans.

    ReplyDelete