August 15, 2011

COPYCAT


 Skandiamäklarna säljer en lägenhet i Stockholm. Ovanför matbordet hänger en fin tavla...eller, vänta lite nu! Det är ju litografin ` Buddy ´ fast ändå inte, så som jag gjorde den mäter den 21x27 cm.
Se här är originalet:


Här kan du se hela annonsen:

http://www2.skandiamaklarna.se/beskrivning.aspx?guid=3TPAI06LK4JPB4MI&typ=CMBoLgh


 Take a look at the two pictures; the one on top is an apartment for sale somewhere in Stockholm. The other one is a litograph made by me, that´s 21x27 cm. See the difference between the two?


7 comments:

 1. Åh, vad arg jag blir! Do NOT like copycats.

  Det ligger såå mycket arbete och kreativitet bakom ett verk - om folk bara kunde inse och respektera det. Grrr!
  En fin konstnärsvän till mig målade tavlor och hade en del utställningar hos "Konst och folk" men sålde dem också via ett annat ställe ute i Nacka vilket drevs/drivs av en "man". När min kompis tragiskt dog för ett par år sedan började denne "man" att göra och sälja "egna" tavlor vilka var mer eller mindre exakta kopior av min konstnärskompis verk - dock utan känsla och den där tvisten som bara finns när det verkligen är ens egna grejer. Iskallt kopierade han alltså, skrev dit sitt namn och tjänade pengar på sin döde kollega. Fan, vad arga, chockade och besvikna vi alla blev! HUR kan man ens tänka tanken att göra så?

  Jag förstår om du blir arg och besviken!

  Ibland fotokopierar jag ur böcker, tidningar etc men bara för att klippa och klistra in i mina inspirationspärmar. Jag har även gjort små, små tavlor av fotokopierade konstverk som jag sen gett till kompisars barn att ha i dockskåp och liknande.

  Jag har tre av dina litografier i original plus att jag även har gett bort ett par stycken(hoppas det muntrar upp dig en liten, liten smula ;-)

  Måndagshälsningar

  V

  ReplyDelete
 2. Hm....har tänkt på det här inlägget sen igår nu...man får ju ändå se kopiering som en komplimang. För dom gillar ju verkligen vad dom ser!! :-) Men sen tycker jag förstås inte att man ska kopiera ngt rakt av och tjäna pengar på det...

  ReplyDelete
 3. Såklart är det alltid jättesmickrande att folk vill ha min konst hemma!Bättre bekräftelse finns väl inte för en konstnär.
  Och om man skriver ut, målar av etc. för privat bruk, det är helt okej.
  Men när det publiceras i en tidning så får det en helt annan mening och jag blir lite illa till mods när jag ser att det är något jag gjort-fast ändå inte.
  Det var bara det.

  Peace&Love
  Lisa

  ReplyDelete
 4. Ja det har du rätt i...mycket märkligt måste det bli..:-)
  Anna

  ReplyDelete
 5. Lisa jag bara älskar din konst!
  Vet ju att du säljer endel verk som litografier men ett sätt att komma till bukt med detta problem att folk målar av eller får uppmålat är kanske att printa relativt stora posters som säljs för 500-1000kr(som passar i Ikea ramar för enkelhetens skull) Tror att många skulle nappa, se på ex Gynning eller Hornsleth!
  Keep smiling!
  Petra

  ReplyDelete
 6. Har du kontaktat vederbörande och frågat hur kopian har uppstått? Kan det vara en privatperson som diggar din stil och härmar dig? eller är det ett företag som har tryckt det?

  ReplyDelete