October 20, 2011

Att göra eller inte göra

Får en del frågor ang. skaparlust-oinspiration-när kretiviteten inte vill infinna sig.

Ja, det är ju så att man kan inte riktigt vara kreativ på beställning. Vissa dagar finns flödet där helt självklart bara, man går till ateljen och målar, det blir fantastiskt åsså går man hem. Tillfredställd och nöjd med sig själv.
Andra dagar är det motigt som fan. Allt blir fel. Penseln ligger tungt i handen och det kliar i kroppen av frustration.
Såna dagar är jag inte i ateljen. Hämtar inspiration i andra skaparformer; film, foto, teater, magasin, musik, dans etc.
Det är väl det dom flesta gör?
Men.
Vad det egentligen handlar om är DISCIPLIN! Tvinga sig själv att prestera, om inte skapa så åtminstone hitta vibben, inspirationen. För den lämnar aldrig kroppen även om man stänger av ett tag.
När jag är superfrustrerad och inte kan komma igång så brukar jag titta på mina egna bilder. Foton, tavlor, skisser, läsa de tankar och ideér jag skrivit ner osv.
Det är ju just det som i slutändan får hjärtat att banka av skaparlust.
(brukar också hjälpa med punk eller annat med fet bas på hög volym!!)
JAG är min största drivkraft, också därför min största inspirationskälla.
Jag älskar ju det jag gör, annars skulle jag inte göra det!

Så sjukt skönt egotrippat va.
Usually I get inspiration from photography, films, theatre, magazines, music etc. But somedays those things just won´t do. Those days when I feel totally stuck and frustrated I look back at my own stuff. My art, photos, paintings scetches, poems, words. THAT is what gets me going.
I am my own biggest inspiration. 
That is why I do what I do.

1 comment:

  1. Hej, jag heter Jennie och jag ville bara skicka tio kilo kärlek och beundran, hittade din blogg av en händelse när jag googlade efter Lisa Rinnevuo+littografier. Såg en tavla av dig på TV för flera år sedan och den gick rakt i hjärtat - thanks! Sedan dess har jag kollat regelbundet efter dina tavlor. Vi har fortfarande småbarn och tiotusen projekt men när livet blir lugnare och det finns budget ska jag köpa! Har sparat ditt namn och länkarna till ditt galleri bland Favoriter sålänge. Du förstår mitt innersta väsen tror jag, för du målar det. Kärlek från en Jennie i Linköping!

    ReplyDelete