October 24, 2011

Materialet

Jag målar alltid på duk. Linneduk, färdiguppspänd. Antingen köper jag de mått som finns i handeln eller så specialbeställer jag om det inte finns specifika mått jag är ute efter. Det absolut tråkigaste jag vet är att spänna duk, jag hatar det och är inte särskilt bra på det..

Akrylfärger. Ju dyrare desto bättre..

Rollers. Målar sällan med pensel. Tycker det blir finare finish när man rollar.
Och det är roligare.

Å här har vi älsklingarna! Akrylspray; rinnig. svårjobbad. bångstyrig. dyr.  I love it! ( plus att den e vattenbaserad, alltså inte riktigt lika giftig som...ja, annan spray. Tror jag!)

Mina absolut bästa favoritpennor! 
Skön att rita och skriva med. Fäster på allt. Täcker allt.

Posca pennor är en annan favorit. Jag gillar pennor!
Ja ni ser ju! Har 4 såna här lådor.

5 comments:

 1. Tack Lisa för att du visade detta ;D Får man vara så fräck och fråga vart du köper produkterna? Jag tycker det är lite svårt att hitta en bra konstnärsmaterielbutik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Detta är ju ett gammalt inlägg men eftersom säkert flera hittar in hit fortfarande tänkte jag tipsa om min shop som säljer fram för allt markers och pennor. T ex har vi Sveriges största sortiment av Posca-pennor och även Molotows ONE4ALL akrylpennor som är väldigt populära. Kika gärna in och är det några pennor ni saknar så tipsa mig gärna så försöker jag ta in det i sortimentet.

   https://www.markersnpens.se

   Delete
 2. Hej Zara.

  Man får absolut vara så fräck, jag har inte ensamrätt på konsthandlarna ;)
  Här köper jag det mesta:

  inspiraart.se
  konstnarernas.se
  kreatima.se

  /Lisa

  ReplyDelete
 3. Inte helt olikt det material jag använder - fast lägg till en massa silicon, akrylfog, lim och andra byggmaterials-baserade grejer så är du hemma hos mig. Gillar svampar också - kökssvampar du vet och disktrasor.

  ReplyDelete